Omvänd integration – lösning av segregationen

Integrations-bloggen har läst en mycket intressant rapport från Stockholms handelskammare.

Vi kommenterar delar  av rapporten och levererar också en viktig slutsats.

Integrationen är en av vår framtids viktigaste frågor tillsamman med hållbarhets- och miljöfrågor. Den senaste tiden har flera organisationer presenterat analyser, undersökningar och fakta om och hur man på bästa sätt kan lösa integrationsproblemen. Stockholm Handelskammare har analyserat segregationen i Stockholm som är mer omfattande än man kunde ana.

Företagen är integrationsmotorer

Arbete är grunden till integration och därmed är det företagandet som är nyckeln till jobben.  Vi måste därför skapa trygghet och skydd för de privata företagen så att de kan utvecklas och anställa personal. Vi måste bekämpa den kriminella strukturen med stärkt polisiär närvaro men också att kommunerna anställer vakter, installerar kameraövervakning etc.

Omvänd integration

Vi infödda svenskar måste också ta del  i dessa förorter genom ”Integrerat boende” genom exempelvis Järva Central Park som idémässigt bygger på Central Park i New York.  Det är ett förslag från Stockholm Handelskammare, ett bygge på ca 20.000 nya bostäder. Allt för att locka välbärgade svenskar att flytta in i området och därmed minska segregationen men också skapa en marknad och en ökad köpkraft och därmed också en expansion i området.

Agera hållbart

Ska vi lyckas med integrationen kommer det att krävas mycket mer genomgående förändringar i samhället. Ett nytt paradigm där vi inte kan leva som vi gör nu. Inte bara snacka om hållbarhet utan att agera kraftfullt. Vi måste ompröva nuvarande  ”livsstil” för ett hållbarare samhälle både vad gäller miljö och arbetsmarknad.

 

Ladda ner ”Hårda Fakta” 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.